Utgave 1 2020

Bli med inn i vakre hytter fra flere steder i Norge. Få oppskrifter på deilig snaddermat, og la deg inspirere av mørke farger og tøft interiørdesign. 

Husk at som abonnent kan du lese magasinet digitalt på nettbrett, smarttelefon og pc gjennom MAGASIN+.

Smakebiter fra utgave 1:

  • Treningsfrue nyter å trene på hytta

    Hva gjør du på hytta som du sjelden eller aldri gjør hjemme?
    – Slapper av, bestiger fjelltopper og går på ski. Jeg kobler ut i form av aktiviteter, enten det er ski, snowboard eller fjellturer på sommeren. I tillegg sover jeg lenge, og kroppen havner i en form for hvilemodus.

    Antrekket som du kun bruker på hytta?
    – Julepysjen. Der kan jeg gå i pysjen hele dagen om jeg vil! Ingenting er bedre.

    Hva tar du definitivt ikke med deg på hytta?
    – Forsøker å legge vekk jobb så godt jeg kan. Jeg har sluttet å lese mail på kvelden, for ellers kan det lett holde meg våken lengre enn jeg ønsker. Forsøker å lage meg et lite tidsskjema hvor jeg kan jobbe med det som må gjøres, men utenom det prøver jeg å koble av. Men litt blir det, ettersom jeg driver for meg selv.

    Hva har du eller dere plassert i hytta som du ikke hadde plass til hjemme?
    – Snowboard og slalåmutstyr. Vi er en aktiv familie, som liker å være mye ute. Og da går det både i langrenn og alpint.

    Hyttetabben du husker aller best?
    – Som skaper munterhet i ettertid i hjemmet? Kommer ikke på noen.

    Hva var ditt siste vedlikeholdsprosjekt?
    – Hytta er helt ny, så vil i grunn si hele hytta 🙂

    Hva klarer du deg ikke uten på hytta?
    – Kaffe. Hyttas høydepunkt er uten tvil de dagene hvor jeg får kaffen servert på sengen før jeg har rukket å våkne, og det er minstemann som har forstått at det gjør hele dagen til mamma.

    Hva kan vi lese i hytteboken din?
    – Det står det mye om mange skiturer etterfulgt av pizza på Pellestova. Mye sjokolade og enorme mengder snø. Bra skiføre er vel også nevnt gjentatte ganger.

    Kan du beskrive #denfølelsen når du er på hytta?
    – Hvilepuls. Hadde det vært opp til meg kunne vi godt ha flyttet dit og bodd der til april. Et av de beste stedene jeg vet om. Jeg sier til meg hver gang jeg er på hytta at jeg skal bli à jour med en del jobb, men jeg ender opp med hvilepuls omtrent hele helgen.

    Hva har du hengende på (ute) doen?
    – Det mangler et bilde på badet (har heldigvis innedo), men tror det skal opp et bilde fra da hytta ble bygd i løpet av året.

    Hvorfor ble det fjellhytte fremfor sjøhytte?
    – Vi har hatt båt i over 10 år, men elsker fjellet. Måtte ta et valg for to år siden da vi tilfeldigvis så hytteprosjektet på Mosetertoppen. Ble helt forelsket i stedet og har aldri angret. Savner selvfølgelig båt på sommeren, men hytta er allikevel et valg vi ikke angrer på i dag. Gleder meg til mange år her.

     

    FOTO PRIVAT TEKST ARVE HENRIKSEN

  • Suoavas med honningglaze

    Stek suovas sammen med honning og soya og server sammen med strimlede grønnsaker i pitabrød. Nam!

     

    Til 4 porsjoner trenger du

    500 g suovas eller reinsdyrskav
    2 ss margarin
    1 ss finhakket frisk ingefær
    1 stk grønn chili
    2 ss soyasaus
    2 ss honning
    1/2 stk rød spisskål eller rødkål
    350 g gulrot
    1/2 stk vårløk
    1 ss margarin
    1/2 ts salt
    1/4 ts kvernet pepper
    1/2 potte frisk koriander
    4 stk pitabrød

    Slik gjør du:

    Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint. Varm en stekepanne og ha i litt

    margarin. Når skummet legger seg er det varmt nok til å steke kjøttet. Brun det i omganger, og ha deretter alt tilbake i stekepannen. Stek kjøttet til det er ordentlig stekt og sprøtt i kantene.

    Finhakk ingefær og chili og bland det inn i kjøttet sammen med soyasaus og honning.

    Bruk en skarp kniv og finsnitt kål, gulrot og vårløk fint (gulrot kan eventuelt rives grovt på et rivjern).

    Varm en stekepanne og ha i margarin. Tilsett de finsnittede grønnsakene og fres dem raskt til de er gjennomvarme og begynner å bli myke. Smak til med salt og pepper.

    Vend inn stekt suovas og server i nystekte pitabrød sammen med frisk koriander.

    FOTO SYNØVE DREYER

Tidligere utgivelser

Kan leses digitalt dersom du er abonnent. Bestill abonnement her